Com és el vi?

Singular, únic, limitat, irrepetible… Paraules que descriuen aquest vi que és especial per molts motius. Segurament el més important de tots és la seva finalitat… ajudar gaudint! Fantàstica proposta, no trobeu?

És irrepetible perquè va néixer d’uns ceps del 1942 que ja no existeixen perquè vam haver d’arrencar la vinya fa anys… Una edició limitada i única de només 1.468 ampolles que han dormit a les fosques 129 mesos, esperat pacients més de 10 anys! La seva concepció, amb fusta, és trencadora en un Celler com COLET que no acostuma a treballar amb barriques.

Una aposta valenta d’aquell pagès que destina els raïms de la millor vinya a elaborar un vi que ha imaginat però que no tastarà fins d’aquí 10 anys… d’un enòleg que es posa a prova i es re inventa ell mateix elaborant fora del seu estil, del seu marc de seguretat… i d’una família solidària que després d’aquest llarg camí, aposta i esforç, vol que sigui més que un vi, una esperança. Sabíem que seria un vi especial, però no ens imaginàvem fins a quin punt. Era una idea, una experimentació que va néixer fa molts anys amb la il·lusió d’esdevenir un gran projecte com és ara.


Dades

• 1.468 ampolles
• Clàssic Penedès
• Brut Nature
• 100% Xarel·lo
• Collita 2006
• Vinya del 1942

Curiositat

Com que el 2006 va ser una verema tardana, de maduració lenta, em va semblar ideal per l’elaboració d’un escumós de llarga criança. D’una conversa amb el meu amic Didier Belondrade (BELONDRADE & LURTON) va sortir la idea d’experimentar una fermentació amb fusta i ell mateix va seleccionar i em va regalar 3 barriques del seu celler.
Ja des dels inicis, aquest vi va néixer sent molt més que un vi.

Elaboració

El 2006 va ser una collita tardana i fresca, de lenta maduració.
El setembre de 2006, el most va fermentar en barriques de roure francès de tercer any del celler Belondrade & Lurton.
El febrer del 2007 es va embotellar per fermentar en ampolles (Mètode Tradicional).
Criança de 129 mesos.
L’octubre de 2017 es degollen les ampolles finalitzant una criança de més de 10 anys.

Notes de cata

 • “Color amarillo brillante. Aroma especiado, frutos secos, lías finas, pastelería. En boca graso, sabroso, fruta madura, largo, fino amargor, burbuja fina”
  Guía Peñín 2018 – 93 puntos
  Nominado a vino revelación 2018
 • “Pocas botellas llevan un mensaje tan esperanzador… Gracias Colet!!! Servido en la copa y listo para ser sentido, el primer estimulo visual de Magic 2006 es muy atractivo, exhibiendo un llamativo oro viejo in...”
  David Molina
  OUTLOOK WINE
  Llegir la resta del tast aquí
 • “Transparència i bellesa. Nuesa. El groc de la primera tardor. L’aire, és líquid? Pàmpols i codonys, pomes en una panera de vímet. La noblesa del cep vell, l’elegà...”
  Joan Gómez Pallarès
  DE VINS
  Llegir la resta del tast aquí
 • “En este momento el MÀGIC se está despertando de su reposo decenal. En nariz empiezan a asomar recuerdos lácticos y amielados que con el tiempo en copa se vuelven cada vez...”
  Antonio Giuliodori
  Llegir la resta del tast aquí